АВАНТУРИТЕ НА ФИНИК

FINNICK

режија: Денис Чернов
улоги: Артур Бабич, Борис Дергачев, Ида Галич, Вероника Голубева, Александр Гудков, Микхаил Хрусталиов

премиера: 01.12.2022
времетраење: 85′
земја: Русија
жанр: Анимиран, авантура, семеен

Многу луѓе не знаат дека вo секоја има Фини: Тоа се крзнени суштества кои живеат меѓу луѓето и се грижат за чистење на куќите. Финик е млад припадник на фините кој не го интересира чистотата. Но сѐ се менува кога ќе ја запознае Кристина…

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател