КУЧИЊА ВО ОПЕРАТА

VELIKOLEPNAYA PYATERKA

режија: Васил Ровенски

Улоги: Ана Старшенбаум, Гарик Харламов

премиера: 29.02.2024
времетраење: 75′
земја: Русија
жанр: Анимиран, семеен, авантура

Комичната авантура сместена во Метрополитен операта на почетокот на 20 век нè запознава со уличното куче Самсон, кое обидувајќи се да се скрие од ловот на шинтерите, пристигнува во една од најпознатите оперски куќи во светот. Таму ја запознава шармантното куче Марго, која е во сопственост на познатата примабалерина на театарот, Анастасија. Приказната се вжештува кога од соблекувалната ќе исчезне уникатната тијара која и припаѓа на британската кралица и која Анастасија мора да ја носи за време на четвртиот чин на балетот. За да не го откажат балетот, Самсон и Марго мораат да го најдат крадецот и да го спасат денот предвиден за звуците на големиот Жорж Бизе.

*За целата публика