СМРДУШКОВЦИ – ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО СМРДВИЛ

THE OGGLIES – WELCOME TO SMELLVILLE

режија: Тоби Генкел, Јенс Мулер

улоги: Бен Јанг, Лили Хелд, Сузан Такенберг, Тони Кларк

премиера: 18.01.2024
времетраење: 85′
земја: Германија, Белгија
жанр: Анимиран, авантура, семеен

*синхронизиран на македонски јазик

Во потрага по својот нов дом, Смрдушковците пристигнуваат во прекрасното, мало и мирно село Смрдвил. Но, за жал Смрдвил има огромен проблем: во близина има локална депонија која предизвикува секакви проблеми и го уништува прекрасниот Смрдвил. Нешто мора да се превземе! Макс, синот на градоначалникот, е млад талент кој тајно мечтае да го реши смрдливиот проблем со една луда машина, која ја изработува заедно со професорот Пенливски и неговата внука Лота. Кога Макс се сретнува со Смрдливците на депонијата, веднаш станува јасно дека тие се решението за проблемот, затоа што јадат ѓубре! А за Смрдливците, депонијата значи дека конечно нашле вистински дом. Сè би било во ред ако не беа плановите на сопругата на градоначалникот и бескрупулозниот градежен изведувач Чекановски кои сакаат на депонијата да градат велнес центар! Смрдливчињата сега треба да го спасат својот нов дом заедно со пријателите Макс и Лота.

*За целата публика