ГОЛЕМАТА АВАНТУРА НА МАЧКАТА РУ

MON CHAT ET MOI, LA GRANDE AVENTURE DE RROU

режија: Џулијан Мајдачевски

Улоги: Капусин Саисон Фабрес, Корин Масиеро, Лусије Лауран, Николас Умбендсток, Жулиет Гили

премиера: 15.02.2024
времетраење: 83′
земја: Франција, Швајцарија
жанр: Драма, семеен

Ру е живо и љубопитно маче кое го открива животот на покривите на Париз. Неговата судбина се менува кога десетгодишното девојче Клеманс го посвојува и го носи во нејзината куќа, во срцето на планините. Тоа е почеток на неверојатна авантура за Клеменс и Ру кои растат заедно и го преминуваат патот кон мистериозната Медлин, живеејќи една прекрасна приказна која ќе ги промени засекогаш.

*За целата публика