АНАТОМИЈА НА ПАДОТ

ANATOMY OF A FALL

режија: Џастин Трит
улоги: Сандра Хулер, Сван Арлауд, Мило Макадо-Гранер

премиера: 18.4.2024
времетраење: 151′
земја: Франција
жанр: Криминалистички, драма, трилер

Приказната започнува кога Семјуел е пронајден мртов во снегот пред изолираната вила во која живеел со неговата сопруга Сандра, германска писателка, и нивниот 11-годишен син Даниел со слаб вид. Сандра е осомничена за убиство, а полуслепиот син се соочува со морална дилема како главен сведок.

*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател