АВАТАР: ПАТОТ НА ВОДАТА 3D

AVATAR: THE WAY OF WATER

режија: Џејмс Камерон
улоги: Сем Вортингтон, Зои Салдана, Сигурни Вивер, Мишел Родригез, Стивен Ленг, Џовани Рибиси

премиера: 15.12.2022
времетраење: 190
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантазија, научна фантастика

Откако одлучи својата човечка светст трајно да ја пренесе во телото на својот Аватар и да стане новиот водич на народот На`ви, Џејк Сали живее со своето семејство на Пандора. Тој и Неитири основале свое семејство и веќе имаат и свои деца. Колонизирачките сили се враќаат на Пандора за да завршат со првичната потрага по реткиот минерал, присилувајќи ги Џејк и Неитири да го напуштат својот дом. Семејството, истражувајќи дотогаш непознати делови од Пандора, се запознаваат со народот на Меткаин, клан на домородци кои живеат опкружени со море…


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател