ЗАЈАКОТ ПЕТРЕ

PETER RABBIT

peter rabbit_poster

режија: Will Gluck
улоги: James Corden, Fayssal Bazzi, Domhnall Gleeson, Sia

премиера: 22.3.2018
времетраење: 95′
земја: В.Британија, Австралија, САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Анимирано-играниот филм Зајакот Петре ја раскажува никогаш претходно раскажаната приказна за зајакот Петре, која почнува така што Петре и целото негово семејство ја презема фармата на стариот господин Грегор, па почнуваат да ја уништуваат фрлајќи овошје и зеленчук на сите страни и правејќи неред. Кога на фармата, по своето наследство, ќе дојде младиот господин Том, за Петре тоа значи само нов предизвик, никако крај на забавата.