ЧУВАЈ МИ ГО ГРБОТ 2

HITMAN’S WIFE’S BODYGUARD

режија: Patrick Hughes
улоги: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas, Morgan Freeman

премиера: 1.7.2021
времетраење: 100′
земја: САД, В.Британија
жанр: Акција, комедија, криминалистички

Вториот дел од акционата комедија продолжува четири години подоцна. Откако најдобриот платен убиец Дариус и телохранителот Мајкл ќе мора да соработуваат, телохранителот мора да направи принудна пауза поради стрес. Кога ќе се навикне на идејата дека веќе нема да биде телохранител и нема да носи оружје, пред атентатот го спасува сопругата на Дариус, Соња, која сака да го спаси својот маж. Бидејќи не смее да носи оружје Мајкл ќе мора да го спасува Дариус со својата духовитост и интелигенција.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател