МАША И МЕДО

МАША И МЕДВЕДЬ

режија: Dusica Novakovic
улоги: Daria Projkovska

премиера: 27.4.2017
времетраење: 63′
земја: Русија
жанр: Анимиран
*синхронизиран на македонски

Маша е тригодишно енергично, пријателско и итро девојче, кое живее во шумата и секогаш запаѓа во неволји. Нејзиниот добар пријател Медвед, кој ја штити, често запаѓа во неволја покрај Маша. Но и покрај тоа, тие двајцата заедно со другите животни во шумата ја забавуваат публиката, но и ја учат на креативноста, лојалност и вистинско пријателство.