ХАКЕР

HACKER

KAT 2 -родителски надзор

режија: Poul Berg
улоги: Esben Dalgaard Andersen, Janus Nabil Bakrawi, Alfred Bjerre Larsen, Malin Elisabeth Rømer Brolin-Tani

премиера: 18.11.2019
времетраење: 97′
земја: Данска
жанр: Акција, семеен

Филмот раскажува за тринаесетгодишниот талентиран хакер Бенјамин, кој открива дека мајка му не починала во сообраќајна несреќа пред години, како што му било кажано. Трагата посочува кон високи службеници во Данската тајна служба, па Бенјамин заедно со неговата нова другарка Савана тргнува на стресна потрага да ја дознае вистината за исчезнувањето на неговата мајка.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател