КАРИРАН НИНЏА

CHECKERED NINJA

режија: Торбјорн Кристоферсен, Андерс Матесен
улоги: Андерс Матесен, Ема Сехестед Хоег, Алфред Бјере Ларсен

премиера: 01.11.2022
времетраење: 81`
земја: Данска
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Приказна за Алекс, ученикот што добива нинџа-кукла од неговиот чичко Стјуарт по патувањето во Тајланд. Алекс наскоро сфаќа дека чудната шарена кукла со копчиња неместо очи е всушност жива и може да му помогне да се заштити од насилниците на училиште. Меѓутоа, кога Алекс одлучува да возврати на услугата, открива дека нинџа-куклата е опседната и дека тој има мисија да ја одмазди.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател