РОДЕН ЛАЖГО

MENTEUR/NATURAL BORN LIAR

режија: Оливер Бару
улоги: Тарек Боудали, Артус, Паулин Клемент

премиера: 20.10.2022
времетраење: 120′
земја: Франција
жанр: Комедија

Жером е триесет годишник, кој се занимава со продажба на јахти во Ница. Но што повеќе време поминуваат со него, луѓето откриваат дека тој е астронаут, шампион во карате, пријател со мис Универзум… Всушност Жером е компулсивен лажго. Еден ден кога ќе се разбуди му станува јасно дека сите негови лаги стануваат вистина, и тогаш почнуваат вистинските невољи…


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател