ЗАЈАКОТ ПЕТРЕ БЕГАЛЧЕ

PETER RABBIT 2: THE RUNAWAY

режија: Will Gluck
улоги: James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Rose Byrne, Domhnall Gleeson

премиера: 1.7.2021
времетраење: 95′
земја: Австралија, Индија, САД, В.Британија, Канада
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Поминато е некое време откако зајакот Петре и Томас ги закопаа воените секири, иако привидно. Зајчињата формираат мало, импровизирано семејство, но и покрај сите настојувања, Петре никако не успева да се вклопи и да се ослободи од својата репутација на немирко.
Барајќи нови авантури надвор од безбедноста на својот двор, Петре открива нов свет во кој неговите белји ќе бидат ценети. Во моментот неговото семејство ќе одлучи да ризикува сѐ за да го пронајде, тој мора да одлучи каков зајак сака да биде.


*Се препорчува надзор од родител или старател