ЛУСИ ГАНГСТЕРКАТА

LUCY WANTED

режија: Тил Ендеман
улоги: Валери Алерман, Виолета Алерман, Франциска Вулф

премиера: 9.5.2024
времетраење: 89′
земја: Германија
жанр: Комедија, криминалистички, семеен

*синхронизиран на македонски јазик

Сигурни извори тврдат дека 10-годишната Луси, всушност тивка и симпатична ученичка од основно училиште, ќе ограби банка во пешачката зона Битигхајм-Бисинген. Нејзиниот мотив е лесен да се разбере: машината за сладолед од GLAETERIA FELICITÀ, продавницата на родителите на Луси, се расипа. На Луси ѝ требаат пари за да купи нова машина, за да го спаси семејниот бизнис.

*За целата публика