ВОЛКОТ И ЛАВОТ

THE WOLF AND THE LION

режија: Жил де Мeстр
улоги: Моли Кунц, Греам Грим, Чарли Карик, Милен Дин-Робик, Еван Булинг

премиера: 20.1.2022
времетраење: 99′
земја: Франција, Канада
жанр: Семеен

Филмот го следи патувањето на Алма, своеглава студентка по музика во Њујорк, која доаѓа на еден зафрлен канадски остров на погребот на својот дедо со кого пораснала. Додека повторно се поврзува со своите корени, Алма неочекувано наоѓа едно изгубено младо лавче, подготвувано за циркуз во Торонто и една волчица од загрозен вид, гонета од истражувачи.


*Се препорчува надзор од родител или старател