МИМИ

MIMI

режија: Даријан Пејовски
улоги: Наталија Теодосиева, Тамара Ристоска, Оливер Митковски, Петар Мирчевски, Сашко Коцев, Владимир Петровиќ, Стефан Спасов, Дениз Абдула, Александар Миќиќ, Мартин Ѓорговски, Петар Петковски, Предраг Павловски, Софија Куновска, Жаклина Стефковска, Гордана Ендровска

премиера: 13.10.2022
времетраење: 100′
земја: Македонија, Хрватска, Црна Гора
жанр: Психолошки, драма

Мими е психолошка драма за девојка, која потисната од родовите предрасуди во родниот крај, доаѓа да живее во Скопје. Се запознава со екстровертната Сара и меѓу нив се раѓа пријателство што набрзо преминува во опсесија. Мими е филм за површноста и лажните фасади што ги покажуваме пред другите.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател