ЕЛЕКТРИЧНИОТ ЖИВОТ НА ЛУЈ ВЕЈН

THE ELECTRICAL LIFE OF LOUIS WAIN

режија: Вил Шарп
улоги: Бенедикт Чамбербач, Клер Фој, Андреа Рајзборо, Тоби Џонс

премиера: 20.1.2022
времетраење: 111′
земја: В.Британија
жанр: Биографски, драма, историја

Извонредна вистинита приказна за ексцентричниот британски уметник Луис Вејн, чии разиграни, понекогаш и психолошки слики, помогнале засекогаш да се смени перцепцијата за мачките.
Ги следиме неверојатните авантури на овој инспиративен, неопеан херој, кој во доцните 1800-ти, па до 1930-тите настојува да ги открие „електричните“ мистерии на светот и на тој начин подобро да го разбере сопствениот живот и длабочината на љубовта што ја дели со својата сопруга Емили.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател