ВОЈНА СО ДЕДО

ТHE WAR WITH GRANDPA

режија: Tim Hill
улоги: Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle, Christopher Walken

премиера: 5.11.2020
времетраење: 94′
земја: САД
жанр: Комедија, драма, семеен

Питер и неговиот дедо Ед се многу блиски, но кога дедото ќе се пресели кај неговто семејство, Питер е принуден да се откаже од својот највреден имот, спалната соба. Питер никако не се откажува да си ја врати својата соба, смислувајќи низа трикови со неговите пријатели за да го исели својот дедо.
Но, дедото не се предава толку лесно и многу бргу доаѓа до општа војна.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател