ГЛОРИЈА МУНДИ

GLORIA MUNDI

режија: Robert Guédiguian
улоги: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier

премиера: 12.11.2020
времетраење: 106′
земја: Франција, Италија
жанр: Драма

По излегувањето од затвор, Даниел се враќа во својот дом во Марсеј за да дознае дека неговата ќерка Матилда за првпат станала мајка. Матилда, соработник за продажба со скратено работно време и нејзиниот сопруг Николас, самовработен шофер, се борат да врзат крај со крај, а нивната ситуација дополнително се влошува, откако Никола ќе биде нападнат од ривалските шофери. Останува на Даниел да побара правда за своето семејство.

*Не се препорачува за деца под 12-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател