ИЗВОНРЕДНИОТ ЖИВОТ НА ДЕЈВИД КОПЕРФИЛД

THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD

режија: Armando Iannucci
улоги: Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton, Fisayo Akinade

премиера: 29.10.2020
времетраење: 119′
земја: В.Британија, САД
жанр: Комедија, драма

Свежиот и специфичен приказ на полуавтобиографското ремек-дело на Чарлс Дикенс, „Извонредниот живот на Дејвид Коперфилд“, сместен во 1840-тите, го прикажува животот на овој иконски карактер, додека се движи низ хаотичен свет за да го најде своето недостижно место во него. Од неговото несреќно детство до откривањето на неговиот дар како раскажувач и писател, патувањето на Дејвид се испревртува смешно и трагично, но секогаш исполнето со живот, боја и хуманост.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател