ВКУСОТ НА ЉУБОВТА

LA PASSION DE DODIN BOUFFANT

режија: Ан Хунг Тран

улоги: Жулиет Бинош, Беноа Мажимел, Емануел Салинџер

премиера: 16.5.2024
времетраење: 135`
земја: Франција, Белгија​
жанр: Драма, историски, романса

Ненадминатата готвачка Ежини последниве дваесет години работи за познатиот гурман Доден.
Како што минува времето, гастрономската пракса и меѓусебното восхитување прераснуваат во романтична врска. Нивната поврзаност создава јадења, секоја повкусна од претходната, што ги збунува и најпознатите светски готвачи.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател