ПЕТЕР ФОН КАНТ

PETER VON KANT

режија: Франсоа Озон
улоги: Дени Миноше, Изабел Аџани, Калил Бен Гарбиа

премиера: 9.5.2024
времетраење: 85′
земја: Франција, Белгија
жанр: Драма

Питер Фон Кант, успешен, познат режисер, живее со својот помошник Карл, кого сака да го малтретира и понижува. Преку големата актерка Сидоние го запознава и се заљубува во Амир, згоден млад човек со скромни средства.

*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател