ПРИСИЛА

PRISCILLA

режија: Софија Копола
улоги: Ари Коен, Кејли Спени, Џејкоб Елорди

премиера: 23.5.2024
времетраење: 113′
земја: Италија, САД
жанр: Биографија, драма, мјузикл

Кога тинејџерката Присила Болие ќе го запознае Елвис Присли, човекот што веќе е рокенрол суперѕвезда, станува некој сосема неочекуван во приватните моменти: возбудлива љубов, сојузник во осаменоста, ранлив најдобар пријател.

*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател