ВИК И ВОЛШЕБНИОТ МЕЧ

VIK THE VIKING AND THE MAGIC SWORD

режија: Éric Cazes
улоги: Tim Bentinck, Dietmar Bär, Konrad Bösherz

премиера: 2.9.2021
времетраење: 77′
земја: Гермнија, Франција, Белгија
жанр: Анимиран, акција, авантура

Вик е млад викинг како никој друг: не е многу силен, но е многу итар. Кога неговиот татко Халвар, селскиот поглавар, ќе украде магичен меч од нивниот најголемиот непријател, кој претвора сѐ во злато, примамливоста на мечот ќе донесе немир меѓу викинзите.


*Наменето за целата публика