ВЕНОМ 2

VENOM: LET THERE BE CARNAGE

режија: Andy Serkis
улоги: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Reid Scott, Naomie Harris

премиера: 14.10.2021
времетраење: 90′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, научна фантастика

Еди Брок се бори да се прилагоди на својот нов живот како домаќин на вонземскиот симбиот Веном, што му дава суперчовечки способности за да биде смртоносен одмаздник. Брок се обидува да ја обнови својата кариера со испитување на серискиот убиец Клетус Касади, кој станува домаќин на симбиотот Карнеџ (Масакр) и бега од затвор по неуспешното погубување.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател