ПОСЛЕДНИОТ ДВОБОЈ

THE LAST DUEL

режија: Ridley Scott
улоги: Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck, Harriet Walter

премиера: 14.10.2021
времетраење: 152′
земја: САД, В.Британија
жанр: Драма, историски

Една жена тврди дека била силувана од најдобриот пријател на нејзиниот сопруг, витезот Каруж, додека тој бил во војна. Но, кога никој не верува во нејзиното обвинување, кралот Чарлс VI објавува дека спорот треба да биде решен со двобој, последниот законски санкциониран дуел во историјата на земјата.


*Не се препорачува за лица под 18 години, потребен е надзор од родител или старател