ТОМА

TOMA

режија: Dragan Bjelogrlić
улоги: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković

премиера: 17.10.2021
времетраење: 146′
земја: Србија
жанр: Биографски

Филмот „Тома“ е еден импресионистички портрет на Тома Здравковиќ, кој ги прикажува неговите почетоци, како и врвот на славата, неговите љубови што го инспирирале за компонирање на некои од најголемите хитови, односот со голем број пријатели од уметничкиот свет на тогашна Југославија.
Приказна за достигнувањето неочекувани висини на популарноста, но и на дното на животот.
Ова е приказна за душата.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател