ТВИСТ

TWIST

режија: Martin Owen
улоги: Dominic Di Tommaso, Lena Headey, Michael Caine, Rita Ora

премиера: 19.6.2021
времетраење: 90′
земја: В.Британија
жанр: Акција, драма

Современа верзија на класичниот роман на Чарлс Дикенс, „Оливер Твист“.
Сместена во срцето на Лондон, приказната го следи Оливер, талентираниот уметник, кој слика графити по англиските фасади. По несреќна игра на случајот, Оливер станува член на улична банда, која смислува план како да ги украде најголемите и најзначајните уметнички дела.


*Се препорачува надзор од родител или старател