СПИРАЛА НА СТРАВОТ: НОВО ПОГЛАВЈЕ НА СЛОЖУВАЛКАТА

SPIRAL: FROM THE BOOK OF SAW

режија: Darren Lynn Bousman
улоги: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Marisol Nichols, Max Minghella

премиера: 24.6.2021
времетраење: 93′
земја: Канада, САД
жанр: Криминалистички, хорор, мистерија

Садистички злосторник спроведува изопачена правда во Спиралата, застрашувачкото поглавје од книгата Сложувалка. Работејќи во сенка на познатиот и наградуван полициски ветеран, детективот Езекиел Зик Бенкс и неговиот партнер почетник, започнуваат полициска истрага за убиства, кои се морничав потсетник на одвратното минато на градот. Случајно заробен во длабоката мистерија, Зик се наоѓа во средината на морбидната игра на убиецот.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател