БЕЗОПАШЕСТИОТ ПЕЛЕ

PELLE SVANSLOS

режија: Christian Ryltenius
улоги: Adam Pålsson, Christopher Wagelin, Li Hagman, Olof Wretling

премиера: 19.6.2021
времетраење: 67′
земја: Шведска
жанр: Анимиран, семеен, музички

Шведска анимирана класика за размазената мачка Пеле, која го изгубила својот опаш.
Еден ден, неочекувана бура ќе го однесе ова безопашесто маче на вистинска авантура во еден чуден град. Таму Пеле запознава нови другари и развива вистински пријателства. Меѓутоа, не е секогаш лесно да се биде новата мачка во градот. Немаат сите добри намери, па затоа Пеле силно посакува да се врати дома.


*Наменето за целата публика