ТРОЛОВИ: СВЕТСКА ТУРНЕЈА

TROLLS: WORLD TOUR

режија: Walt Dohrn, David P. Smith
улоги: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Rachel Bloom, James Corden

премиера: 17.10.2020
времетраење: 90′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Во авантурата што ќе ги однесе далеку вон границите на познатото, Попи и Бранч откриваат дека се само едни од шесте различни троловски племиња, кои живеат во една од шест различни територии и се посветени на еден од шесте музички правци: фанк, рок, кантри, техно, класика и поп-рок. Така, нивниот свет ќе стане многу поголем и многу, многу погласен.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател