БРИТ-МАРИ БЕШЕ ОВДЕ

BRIT-MARRIE WAS HERE

режија: Tuva Novotny
улоги: Pernilla August, Vera Vitali, Lancelot Ncube, Peter Haber

премиера: 22.10.2020
времетраење: 97′
земја: Шведска
жанр: Комедија, драма, спорт

Брит-Мари, 63-годишна, го напушта 40-годишниот брак и долгиот живот како домаќинка. Кога ќе и кажат дека е здодевна пасивна-агресивна тетка, новата и единствената работа во малиот град Борг ќе биде доста предизвикувачка. На малиот град Борг не му останува никаква гордост, освен младиот фудбалски тим. Новата работа на Брит-Мари е да ги тренира. Ова е почеток на патување исполнето не само со борби и предизвици, туку и со топлина и љубов.


*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател