КАДЕ ПРИПАЃАМЕ?

WHERE WE BELONG?

режија: Jacqueline Zünd
улоги: Carleton Gogel, Sherazade Gogel, Thomas Kurmann

премиера: 15.10.2020
времетраење: 68′
земја: Швајцарија
жанр: Документарен

Родителите се разделуваат, семејството се распаѓа. Два раздвоени света произлегуваат од она што некогаш се сметаше за единство. Во постојана транзиција, децата сега живеат во два дома. Филмот им приоѓа на тие нивни ралности и се фокусира на кршливоста на децата, но и како храбро, умно и интересно одговараат на таквата ситуација.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател