ТОР: ЉУБОВ И ГРМОТЕВИЦА

THOR: LOVE AND THUNDER

режија: Таика Ваитити
улоги: Крис Хемсворт, Натали Портман, Кристијан Бејл, Теса Томпсон, Таика Ваитити, Расел Кроу, Крис Прет, Вин Дизел, Бредли Купер

премиера: 15.7.2022
времетраење: 119′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Пензионерските денови на Тор се прекинати кога се појавува галактичкиот убиец, познат како Гор – Убиец на Богови, кој сака да ги истреби сите богови. За да ја победи заканата, Тор ги регрутира Валкири, Корг и неговата екс девојка Џејн Фостер, која по некое чудо успева да го крене чеканот Мјолнир. Заедно, тргнуваат на космичка авантура да ја откријат тајната на Гор и да го запрат пред да биде предоцна.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател