ЕЛВИС

ELVIS

режија: Баз Лурман
улоги: Том Хенкс, Остин Батлер, Оливиа ДеЈонг, Коди Смит МекФи, Дејвид Венхам

премиера: 23.6.2022
времетраење: 159′
земја: Австралија/САД
жанр: Биографски, драма

Ова бесценето парче биографски филм во режија на Баз Лурман го отсликува животот и музиката на неповторливиот Елвис Присли (Остин Батлер) и тоа низ призмата на неговиот комплициран однос со мистериозниот менаџер, полковник Том Паркер (Том Хенкс). Приказната допира длабоко во сложената динамика на нивниот однос која се протега 20 години, од искачувањето па се до врвот на Прислиевата слава без преседан! Во средина на тоа патување е и односот со една од најзначајните и највлијателните личности во животот на Елвис, Присила Присли (Оливија ДеЈонг).


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател