SEAL TEAM

SEAL TEAM

режија: Крег Камерон, Кејн Крудас
улоги: Џ.К. Симонс, Долф Лундгрен, Шарлто Копли, Бампер Робинсон, Џеси Т. Ашер, Рик Зиф, Сил

премиера: 11.08.2022
времетраење: 101`
земја: САД
жанр: Анимиран, комедија

Откако неговиот најдобар другар ќе биде убиен во напад на ајкули, слатката и упорна фока Квин собира тим со кој ќе се борат против бандата ајкули која го превзема соседството. Но оваа весела дружина на фоки од цел свет воопшто не е истренирана за ваква мисија. Тие ќе побараат помош од многу поискусниот борец Клагарт, но дури ни неговите трикови не можат да ја доведат оваа екипа во форма. Но, со малку досетливост, интелигенција и многу храброст, нашиот тим од фоки можеби и ќе успее да го врати мирот во нивниот подводен свет.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател