ТЕШКА ГОДИНА

A DIFFICULT YEAR

режија: Оливие Намаш, Ерик Толедано

улоги: Пио Мармаи, Џонатан Коен, Матије Амалрик, Наоми Мерлан, Даниеле Лебрун

премиера: 28.3.2024
времетраење: 120`
земја: Франција
жанр: Комедија

Длабоко заглавени во долгови, Алберт и Бруно се обраќаат кај социјален работник за да им помогне да се справат со нивните животи. На една од групните сесии, наидуваат на соседната сала за состаноци каде што се собираат млади активисти, предводени од возбудлив организатор.
Привлечени повеќе од бесплатното пиво и чипс отколку од борбата на групата против консумеризмот и заштитата на животната средина, Алберт и Бруно се приклучуваат на движењето без многу убедување, но наскоро почнуваат да чувствуваат можност…


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател