ЈАС, КАПЕТАН

IO CAPITANO

режија: Матео Гароне

улоги: Сејду Сар, Мустафа Фол, Исака Савадого

премиера: 21.3.2024
времетраење: 121`
земја: Франција, Италија, Белгија
жанр: Драма

Младите Сејду и Муса го напуштаат родниот Дакар и Сенегал за да тргнат по патот кон Европа во потрага по подобар живот. Филмот е еден вид современа Одисеја, која зборува за опасностите на пустината, ужасот на затворските центри во Либија, опасноста од транспортот преку големите морски површини, сите неверојатни пречки и подвизи за да се дојде до пристоен живот.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател