СВЕТОТ ЈУРА – НАДМОЌ

JURASSIC WORLD – DOMINION

режија: Колин Тревороу
улоги: Крис Прат, Брајс Далас Хауард, Лора Дерн, Џеф Голдблум, Сем Нил

премиера: 9.6.2022
времетраење: 146′
земја: САД
жанр: Научна фантастика, авантура

Четири години по уништувањето на Исла Нублар, диносаурусите живеат и ловат помеѓу човештвото низ целиот свет. Овој кршлив баланс ќе ја прекрои иднината и ќе одреди еднаш засекогаш, дали човекот ќе остане на врвот на предатори на планетата Земја, сега кога ја делат заедно со најстрашните суштества од минатото во една нова Ера.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател