СЕЌАВАЊЕ

MEMORY

режија: Мартин Кемпбел
улоги: Лиам Нисон, Моника Белучи, Реј Стивенсон, Гај Пирс

премиера: 19.5.2022
времетраење: 114′
земја: САД
жанр: Акција, трилер

Алекс Луис (Лиам Нисон) е платен убиец познат по својата репутација за дискретна прецизност. Фатен во морална дилема, тој одбива да заврши работна задача, која се коси со неговите принципи и кодекси, ловејќи ги луѓето што го најмиле пред тие и ФБИ-агентот Винсент Сера (Гај Пирс) да го пронајдат него. Алекс е изграден за одмазда, но неговото колебливо сеќавање го наведува на преиспитување, поматувајќи ги линиите меѓу праведното и неправедното.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател