СТАКЛЕНОТО МОМЧЕ

GLASSBOY

режија: Samuele Rossi
улоги: Andrea Arru, Loretta Goggi, Rosa Barbolini

премиера: 18.12.2021
времетраење: 90′
земја: Италија, Австрија, Швајцарија
жанр: Драма

Стакленото момче Пино Гамбаси е дете што страда од хемофилија и гори од нескротлива желба за слободна и бескрајна храброст: решава да ја почне својата авантура во светот и да им покаже на сите дека може да живее како и секое друго дете.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател