ЛЕТО 1993

SUMMER 1993

режија: Карла Симон
улоги: Лаја Артигас, Пола Роблс, Бруна Куси

премиера: 3.3.2022
времетраење: 97′
земја: Шпанија
жанр: Драма, семеен

Летото 1993, 6-годишната Фрида, ја напушта Барселона и своите баба и дедо за да оди на село. По татко ѝ, и мајка ѝ умира од мистериозна болест. Под грижа на своите роднини и нивната тригодишна ќерка, Фрида убаво се прилагодува на новото опкружување. Но, Фрида сепак ќе биде вознемирена. Покрај топлото чувство што ѝ го дава новиот дом, се појавува и неочекувана болка што ќе ја натера да се однесува лошо.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател