СОНИК: СУПЕР ЕЖ 2

SONIC THE HEDGEHOG 2

режија: Џеф Фаулер
улоги: Џим Кери, Џејмс Марсден, Наташа Ротвел, Шемар Мур

премиера: 31.3.2022
времетраење: 122′
земја: Јапонија, САД
жанр: Анимиран, акција, авантура

Откако се смести во Грин Хилс, Соник сака да докаже дека го има тоа што е потребно да биде вистински херој. Тој ќе биде на тест кога д-р Роботник ќе се врати, овој пат со новиот партнер, Наклс, во потрага по смарагдот, кој има моќ да ја уништи цивилизацијата. Соник се здружува со својот помошник Тејлс, па заедно тргнуваат на патување низ планетата, за да го најдат смарагдот пред да падне во погрешни раце.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател