СЛОБОДЕН ЧОВЕК

FREE GUY

режија: Shawn Levy
улоги: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Joe Keery, Utkarsh Ambudkar

премиера: 12.8.2021
времетраење: 115′
земја: САД, Канада, Јапонија
жанр: Акција, комедија, научна фантастика

Гај е осамен банкар, кој ќе сфати дека е спореден лик во една видеоигра. Благодарение на програмата развиена од програмерите Мили и Кис, внесена во играта од издавачот Антоан, Гај станува свесен за светот околу него, сфаќа дека сè е видеоигра, сите заложници, грабежи, експлозии, убивства… Тогаш решава да ја преземе судбината во свои раце.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател