РОКА ГО МЕНУВА СВЕТОТ

ROCCA CHANGES THE WORLD

режија: Katja Benrath
улоги: Luna Maxeiner, Caspar Fischer-Ortmann, Luise Richter, Leo Knizka

премиера: 12.8.2021
времетраење: 101′
земја: Германија
жанр: Авантура, комедија, драма

Храбра, духовита и уникатна: тоа е Рока. Рока има единаесет години и живее прилично уникатен живот. Додека татко ѝ внимава на неа како космонаут од вселената, Рока живее сама со својата верверичка и за првпат тргнува во нормално училиште. На училиште, нејзиниот безгрижен и нонконформистички стил на живот веднаш паѓа в очи. Бестрашно се соочува со одделенските силеџии, бидејќи Рока пред сѐ се бори за правда. Токму затоа се спријателува со бездомниот Каспар и се обидува да му помогне, додека истовремено се труди да го освои срцето на својата баба.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател