НЕСКРОТЛИВИОТ СПИРИТ

SPIRIT UNTAMED

режија: Elaine Bogan
улоги: Isabela Merced, Marsai Martin, Mckenna Grace, Julianne Moore

премиера: 5.8.2021
времетраење: 88′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, семеен

Лаки Прескот никогаш не ја запознала својата покојна мајка Милагро, нескротлива јавачка-каскадерка од Мирадер, мал град на Дивиот запад. Како и нејзината мајка, Лаки не се грижи многу за правилата и ограничувањата, со што ѝ задава многу грижи на тетка ѝ Кори. Животот во малиот град не ѝ се допаѓа, но тоа се менува целосноо кога ќе го запознае дивиот мустанг Спирит.


*Се препорачува надзор од родител или старател