СИТЕ СВЕТЦИ НА МАФИЈАТА

THE MANY SAINTS OF NEWARK

режија: Alan Taylor
улоги: Alessandro Nivola, Leslie Odom Jr., Jon Bernthal, Michael Gandolfini

премиера: 30.9.2021
времетраење: 120′
земја: САД
жанр: Криминалистички, драма

Филмот е сместен во 60-тите и 70-тите години на минатиот век, а ги следи настаните што младиот Тони Сопрано го оформуваат во гангстерот што имавме можност да го запознаеме преку серијата „Сопранови“. Приказната за соперничките гангстери во експлозивната ера во Њуарк, претходи на настаните од популарната серија.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател