НЕ ДИШИ 2

DON’T BREATHE 2

режија: Rodo Sayagues
улоги: Stephen Lang, Brendan Sexton III, Madelyn Grace, Steffan Rhodri, Stephanie Arcila

премиера: 30.9.2021
времетраење: 98′
земја: САД, Србија
жанр: Хорор, трилер

Норман живее повлечено со Феникс, млада девојка за која се грижи и која ја тренира за да преживее. Нивниот безбеден и мирен живот е нарушен кога група мажи ќе влезе во нивниот дом и ќе ја грабне Феникс. Норман тргнува во лов по нејзините грабнувачи во игра на мачка и глушец. Но, овој напад ги вади на површина сите гревови од минатото на Норман, па Феникс е принудена да ја преиспита нивната врска – дали тој е татко или чудовиште?


*Не се препорачува за лица под 18 години, потребен е надзор од родител или старател