СИРЕНА ВО ПАРИЗ

MERMAID IN PARIS

режија: Матијас Малзу
улоги: Никола Дувушел, Шек Кариу, Роси де Палма, Мерилин Лима, Романа Борингер, Алексис Мичалик

премиера: 30.09.2022
времетраење: 102′
земја: Франција
жанр: Комедија, романса, фантазија

Гаспард е човек кој минал низ многу раскинувања на врски верува дека нема повеќе љубов во себе. Еден ден наидува на повредена сирена по име Лула покрај реката Сена во Париз и ја носи во својот дом, за да ја лечи во својата када, но дознава дека оној кој ќе се заљуби во неа – умира! Пробувајќи да одолее на нејзиниот шарм, Гаспард полека се заљубува во Лула, а и таа во него.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател