ПОЛУСЕСТРА

HALF-SISTER

режија: Дамјан Козоле
улоги: Урса Менарт, Лиза Маријина, Лабина Митевска, Јуриј Древенсек, Питер Мусевски, Ања Новак

премиера: 30.09.2022
времетраење: 105′
земја: Словенија, Македонија, Србија
жанр: Комедија, драма

Две полусестри од малечок крајбрежен град кои никогаш не биле блиски се принудени, под одредени околности да живеат заедно во стан во Љубљана.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател